Gisteren bezocht de leerlingenraad ziekenhuis Tergooi. Waarom en hoe dat ging? Dat lees je hieronder.

 

Verslag van het ziekenhuis:

Hoeveel ideeën kan je in anderhalf uur verzamelen? Heel veel!

Vandaag kwam de leerlingenraad van basisschool de Wilgetoren samen met meester Koen van Praag langs bij Janneke Brink-Daamen (voorzitter raad van bestuur), Ryanne Vlak-Verdooren (secretaris raad van bestuur), Gerdine Kamp (kinderarts), Merle Caron (kinderarts in opleiding) en Wencke Fassbender (communicatie) voor een brainstormsessie over 'Tergooi voor kinderen'.

Wat vinden de kinderen van ons ziekenhuis als ze op bezoek gaan bij hun zieke oma? Of als ze zelf patiënt zijn? Daar had de leerlingenraad heel veel ideeën over. Bijvoorbeeld dat je goed de weg moet kunnen vinden en dat er dieren zijn om mee te knuffelen. Al die ideeën werden genoteerd. Ook heel mooi: de Wilgetoren gaat na de zomervakantie samen met ons een inzamelingsactie organiseren om één of meerdere ideeën die vanmiddag bedacht zijn te realiseren. Wordt vervolgd!

Ervaring van meester Koen:

 

TROTS

 
Vandaag mocht ik samen met de leerlingraad naar ziekenhuis Ter Gooi in Hilversum.
 
Daar gingen Cheyenne, Zoë, Fien, Oumaima, Ivanna en Rawan in gesprek met het bestuur en kinderartsen over wat een ziekenhuisbezoek nog beter en aangenamer kan maken.
 
Op voorhand al een leuk bezoek, maar soms heb je als leerkracht van die momenten dat je weet: ‘Hier doe ik het voor! Dit is de reden waarom ik het onderwijs in ben gegaan.’
 
Cheyenne, Zoë, Fien, Oumaima, Ivanna en Rawan hebben iedereen in die vergaderzaal in positieve zin doen verbazen met hun geweldige ideeën, maar vooral ook door hun goede manier van redeneren, eerlijkheid en enthousiasme. Het was waan-zin-nig!
 
Ik kreeg een brok in mijn keel en de trots spoot uit mijn poriën. Wat een geweldige ervaring met deze kinderen. Fantastisch gedaan.
 
Koen