Op dinsdag 26 september heeft koning Willem-Alexander het Tergooi Medisch Centrum officieel geopend. Dat was niet alleen een bijzonder en feestelijk moment voor Hilversum en alle medewerkers van het nieuwe ziekenhuis, maar ook voor Madelief en Laura. Deze twee leerlingen van de Hilversumse basisschool de Wilgetoren mochten de koning namelijk persoonlijk ontmoeten om te vertellen over de speciale bewegwijzering naar de kinderafdelingen in het ziekenhuis.

Sponsorloop voor het goede doel

De routebordjes zijn voorzien van mooie illustraties om het bezoek van kinderen aan het ziekenhuis net iets ‘gezelliger’ te maken. Ze zijn geheel gefinancierd met de opbrengsten van een sponsorloop die leerlingen van de Wilgetoren - als actie voor het goede doel in het kader van #daargaathetom - enige tijd geleden voor het nieuwe ziekenhuis hebben gehouden. Deze sponsorloop bracht maar liefst € 7.140,40 op! Het ziekenhuis opperde om dit geld aan de bewegwijzering naar de kinderafdeling te besteden. De keuze van dieren, vormgeving en kleuren kwam van de leerlingen. Dit alles was uiteraard wel wat aandacht van de koning waard!

 

 laura en madelief de ontmoeting

Madelief (links) en Laura bij de speciale bordjes met illustraties en tijdens het grote moment: de ontmoeting met de koning!